Първият диализен център на „Фърст диализис сървисиз – България” ЕАД е базиран в сградата на Транспортна болница гр. Пловдив. Центърът започна работа на 25-ти март 2014 и има възможност да осигури лечение на над 150 нуждаещи се от диализа.

Новият център разполага с най-модерната система за дейонизиране на водата в страната и  30 апарата от последния модел на немската компания „Фрезениус Медикъл Кеър”, която осигурява лечение на близо 300 000 болни в цял свят. Цялата апаратура и консумативи са на същата фирма, която е водеща в света в областта на хемодиализната технология. Центърът е единствен в страната, където рутинно се използват и диализатори от клас FX, изработени от новата хеликсонова мембрана на „Фрезениус“. Този клас диализатори се стерилизират с пара, която не променя качествата на мембраната и напълно редуцира познатите в миналото алергични реакции по време на процедурите.

Диализните постове са оборудвани с изключително удобни модулни легла с индивидуално управление на позицията на лежане и индивидуални ТВ-монитори. Това позволява всеки пациент по време на хемодиализата, да може сам да избира телевизионните програми, които желае да гледа.

В диализния център се диализират пациенти от Пловдив, Асеновград, Хисаря, Първомай и други населени места в Пловдивска област. С разкриването му пациентите от областта вече имат възможност да започват диализно лечение навреме преди бъбречната недостатъчност да премине в напреднал стадий, което води до тежки усложнения.

Към момента в центъра в работят 6 лекари и 12 медицински сестри, а всички процедури се заплащат от Здравната каса, без доплащане от страна на пациентите.

Call Now Button